Sinds kort heb ik hem dan eindelijk; mijn bril. Het is een bril van Carrera en je kunt deze bijvoorbeeld kopen bij eyerim. Als enige van het gezin zonder bril was ik altijd trost op mijn goede ogen en was er van overtuigd dat ik er nooit eentje nodig zou hebben. Ondanks dat wilde ik er wel altijd graag eentje. Waarom weet ik niet, maar ik heb zelfs twee nep brillen in mijn kast liggen waarmee ik vroeger altijd op de foto ging.

Ik heb niet een hoge sterkte, ik kan zonder bril dan ook gewoon goed genoeg zien. Daarom heb ik hem ook niet aangeschaft. Ik kreeg steeds meer last van hoofdpijn en naast dat dit gewoonweg vervelend was, werkte dit ook niet goed voor mijn humeur. De opticien vertelde mij dat als ik een bril ging dragen mijn hoofdpijn, waarschijnlijk, weg ging. Het was even gokken of dit ging werken, maar sinds dien heb ik er gelukkig bijna geen last meer van. Alhoewel ik erg blij ben met mijn bril zijn er wel veel dingen waarvan ik niet wist dat ze me zouden irriteren.

1. Als het regent zie je niks meer.
Eigenlijk is het best logisch, auto’s hebben niet voor niks ruitenwissers. Maar ik had er niet zo zeer bij stil gestaan. Als het begint te regenen als ik op de fiets zit dan moet ik afstappen om mijn bril af te zetten, of hopen dat ik nergens tegen aan rijd en de goede kant op ga. Meestal wordt het toch het laatste. Daarnaast is het ook heel vervelend om die regen weer van je bril af te krijgen want dit kan niet met een normaal brillendoekje dit moet met een papiertje. Maar hiermee moet je dus erg uitkijken dat je niet je glazen beschadigt.

2. Je bril wordt altijd, maar dan ook echt altijd, vies.
Dit is ook zo iets waar ik niks vanaf wist. Dit komt ook omdat je mensen nooit hun bril ziet schoonmaken. Hierdoor dacht ik eerst ook dat dit alleen mij overkwam, maar ik heb het nagevraagd en iedereen zegt hetzelfde: ‘Ook al raak ik mijn bril nooit aan, aan het eind van de dag zitten er altijd vingerafdrukken op!’ Ik weet niet hoe het gebeurd, maar mijn bril wordt altijd super vies en dan moet ik hem weer schoonmaken met een speciaal hiervoor bedoelt doekje. Wat ook onhandig is, is dat ik niet goed kan zien of mijn bril schoon is als ik hem niet op heb. Dus ik moet hem opzetten, afzetten, schoonmaken, opzetten, kijken of die schoon is, afzetten, beter schoon maken etc.

3. Make-up en brillen gaan niet samen.
Ik bedoel hier natuurlijk niet mee dat je geen make-up kan dragen als je een bril op hebt. Maar je moet je look er zeker op aanpassen. Je kan bijvoorbeeld bijna geen make-up op je neus doen, want als je bril dan afzakt maakt deze een make-uploze plek. Dit kan je voorkomen door een goede primer te gebruiken, maar meestal doe ik waar mijn bril rust geen make-up. Hier zit je bril toch voor dus dat ziet niemand. Ook word je bril erg vies van de make-up die er opkomt aan de binnenkant. Waar je ook erg op moet letten is dat je de huid onder je ogen goed afpoedert,  hier zit namelijk ook glas overeen en hierdoor worden je wallen ”versterkt” en lijk je extra moe. Dit willen we natuurlijk niet!

4. Afwisselen is een no go.
Ik dacht altijd dat het leuk zou zijn als je afwisselt, de ene keer wel een bril en de andere keer geen bril. Maar dit is eigenlijk helemaal niet handig. Op het moment dat je een tijdje wel een bril draagt en daarna niet meer gaan mensen je raar aankijken. Je gezicht veranderd namelijk door de bril en mensen gaan je zo herkennen. Het is dus niet zo als in de tekenfilms dat een lelijk meisje  haar bril afzet en dat ze dan super mooi is. Eigenlijk zou ze er dan alleen maar heel raar uitzien, omdat mensen haar niet meer kennen.

5. Mensen vergeten dat je nooit een bril gedragen hebt.
Als je opeens een bril draagt merken mensen dit op. Ze merken alleen het verkeerde op. Ze vragen of je een nieuwe bril hebt. In plaats van sinds wanneer je een bril hebt. Ik wist niet dat mijn brilloze gezicht zo snel vergeten zou worden. Ik en mijn vriend (die ook sinds kort een bril nodig heeft) hebben hier beide last van, dus het ligt niet alleen aan mijn vrienden.

6. Je bril beslaat vaak.
Wat ik ook gemerkt heb, is dat je bril veel vaker beslaat dan dat ik dacht. Ik dacht dat dit alleen gebeurde in de dierentuin, als je naar de tropische dieren ging kijken. Maar het gebeurt zelfs als je je sjaal hoog optrekt en dan ademt. Je bril beslaat namelijk van hete lucht, en als je buiten bent is je adem veel warmer dan de buitenlucht. Misschien is dit voor veel mensen er logisch, maar ik had er eigenlijk nooit bij stil gestaan.

Ondanks dit alle deze negatieve dingen ben ik wel erg blij met mijn bril. Zijn er mensen die een lijstje willen over wat er wel leuk aan is?  En wat wist jij nog niet toen je een bril kocht? Of draag je liever lenzen.

36 Replies to “6 dingen waar je je aan irriteert bij het dragen van een bril

 1. Ik draag al van mijn 10j een bril en ik knik bevestigend ja op bovenstaande punten. Alhoewel ik nu toch al 10-11j lenzen draag in de dag, maar ’s avonds gaat die bril weer aan. Ik vind het ook lastig wanneer die van je neus glijd van zodra je wat zweet.

 2. Ik weet niet hoe het is om een bril te hebben, maar wil wel mijn ogen na laten kijken want soms heb ik het gevoel alsof ik staar. Ik weet niet of het aan mijn ogen ligt of gewoon dromerig ben hahahaha

 3. Zooo herkenbaar! Ik wordt vooral heel sjagerijnig als het regent of sneeuwt buiten en ik dus op de fiets na een paar minuten al niks meer zie. Daarom wissel ik mijn bril af met lenzen 🙂

 4. dit is zo herkenbaar!
  ik draag al 10 jaar of langer een bril maar heb hem sporadisch op en iedere keer weer vragen mensen hey draag jij een bril.. eumm ja al meer dan 10 jaar..
  en lipgloss en een bril is de grootste nachtmerrie

 5. Haha, herkenbaar. Ik hou van m’n bril en vind m’n gezicht leuker met dan zonder, maar dit zijn wel dingetjes inderdaad. En de oven of de vaatwasser opendoen is inderdaad ook echt niet te doen met bril

 6. Leuke bril heb je uitgekozen herken echt alle 6 de dingen maar waar ik het meeste een hekel aan heb is wanneer het regent en ik niks meer zie. Nu kan ik zonder bril ook nog wel zien geen enorme sterkte heb maar toch vrij hinderlijk moet eigenlijk eens iets op bedacht worden

 7. Ik draag geen bril, maar heb er eigenlijk wel een nodig, vooral voor ver weg, want ik zie gezichten en borden slecht. Pas als ik er recht voor sta, niet zo handig op de fiets en in de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *