We zien allemaal wel eens van die filmpjes voorbij komen op Instagram. Dan hebben ze een zwart masker op en trekken zonder moeite deze dan van hun gezicht. Deze maskers heten peel-off maskers en ik heb ze voor jullie getest!

 

Blackhead peeloff mask

Laten we als eerste maar eens wat licht op de zaak schijnen. Wat zijn dit voor maskers? Het zijn peel-off maskertjes met charcoal extract er in. Peel-off betekend dat je het er niet af moet wassen maar van je huid af moet trekken, hierdoor trek je als het ware een hele boel viezigheid van je gezicht af. Charcoal, of actieve kool, is erg goed voor je huid. Het kan namelijk zo’n 100 tot 200 keer zijn eigen gewicht aan toxines opnemen! Actieve kool neemt viezigheid op zoals bacteriën, overtollig talg en andere viezigheden. Het is dan ook een zeer goed ingrediënt voor mensen met een vette onzuivere huid, maar omdat het de huid niet uitdroogt is het goed voor elk huidtype.

Het masker dat ik vandaag voor jullie ga reviewen is gehaald bij de big bazar. Ze kosten maar 2 euro en er zitten 5 maskertjes in. Je kan ze gebruiken voor over je hele gezicht, zoals ik gedaan heb, of alleen over de plekken die jij goed wilt reinigen. Mijn tip voor het aanbrengen is om het met je vingers te doen, want bij gebruik van een kwast blijft alles tussen de haren zitten en kan je deze hierna nooit meer gebruiken.

Eerst was je je gezicht met warm tot heet water, hiermee zet je je poriën extra goed open en kan er extra veel vuil uitgetrokken worden. Daarna smeer je het masker op je gezicht, je moet opletten dat je het rondom je ogen smeert, deze huid is namelijk te gevoelig voor dit masker. Ook moet je opletten dat je het niet perrongelijk in je wenkbrauwen of haar smeert want dan trek je de haartjes er uit. Geen paniek als dit wel gebeurt, je kan het masker er altijd nog afwassen. (Ook een tip als het toch te veel pijn doet.) Als het masker is aangebracht moet je ongeveer 15 tot 20 minuten wachten en daarna kan de fun beginnen.

face mask

Tenminste, dat dacht ik dan. Het masker was bij mij iets heftiger dan verwacht en het deed rond mijn tempels en wangen best veel pijn. Ik ga het na vandaag dan ook nooit meer gebruiken als een volledig gezichtsmasker. Op mijn neus en kin deed het wat minder pijn en hier heb ik juist de meeste mee-eters. Al met al vond ik het een goed werkend, maar pijnlijk masker. Ik raad aan om het alleen op de delen van je gezicht te gebruiken die extra reiniging nodig hebben omdat het toch wel erg pijn doet. Maar no pain no game zullen we dan maar zeggen!

Wat vinden jullie van een peel- off masker? Sla je jezelf er doorheen of was je het er uiteindelijk toch stiekem allemaal vanaf?

25 Replies to “Blackhead peel-off Facial Mask Review

  1. Ik heb al wel eens gezien dat het heel goed werkt, maar het soms wel pijnlijk is om af te halen 🙁 Dat is de reden dat ik het nog niet gebruikte, zou het mss eerder toepassen om enkel mijn neus

  2. Ik heb ze nog niet geprobeerd omdat ik inderdaad ook veel verhalen heb gehoord dat het erg pijnlijk is en nauwelijks lijkt te werken. Slim om het alleen op de probleem zones te smeren

  3. Wat toevallig! Ik had deze nét gisteren gekocht maar nog niet geprobeerd. In het verleden wel eens zo’n masker uit China gekregen van een vriendin dus ben benieuwd of dit masker beter werkt. Doet het ook maar deels op mijn gezicht, vind de pijn wel meevallen maar wie weet ben ik het al iets meer gewend.

  4. Zelf zou ik zo’n blackhead masker niet proberen. Eventueel wel als hij niet zwart is, want die zijn denk ik wat minder heftig. Maar tot nu toe heb ik vrij heftige dingen gezien bij die zwarte maskers. Je trekt je huid er ook mee af, denk ik. Als ik jou was zou ik het niet té vaak gebruiken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *