Iedereen kent ze wel en ondertussen heeft iedereen er wel al eentje gedaan. De Escape room! Ze schieten als paddenstoelen uit de lucht en ik vind het geweldig. Vroeger deed ik altijd zoek en vind spelletjes op de computer en nu is dat er dus in real life. Ik heb een aantal verschillende Escape rooms gedaan en ik ga jullie vertellen welke het beste was!

Als eerste wil ik vertellen over een Escape room die ik in Nijmwegen gedaan heb. Het was de Las Vegas kamer en het was de bedoeling dat je inbrak in een casino en daarna er weer uit ontsnapten.  Ik zal natuurlijk niet al te veel verklappen, want dat maakt het niet leuk voor de mensen die deze room nog willen doen. Als eerste krijg je een video te zien die speciaal voor deze kamer is opgenomen, dit vind ik een erg leuk concept omdat je meestal een saaie uitleg krijgt. Ook vond ik het idee erg leuk dat je ergens in moest breken en daarna snel weer moest ontsnappen. Je had een uur de tijd. Wat ik wel erg jammer vond aan deze kamer, is dat we erg veel hints kregen. Als we er niet snel genoeg uitkwamen werden er meteen hints gestuurd en je had eigenlijk niet zelf de tijd om goed na te denken. Hierdoor hadden we op het einde ook het gevoel alsof we het niet allemaal zelf gedaan hadden. Deze room hadden wij in 46 minuten gedaan, wat we totaal niet hadden verwacht. Wij dachten namelijk dat we er veel te lang over deden en dat we daardoor zoveel hints kregen, maar dit was dus niet het geval. Al met al was dit een leuke, wat makkelijkere (door de vele hints), Escape room die veel mensen binnen de tijd zal halen.

De volgende room waarover ik wil vertellen zijn eigenlijk meerdere kamers. Als bedrijfsuitje gingen wij met ons team een Escape room doen. We werden opgesplitst in vier groepjes en gingen tegen elkaar spelen. Iedereen kreeg precies dezelfde kamer en het was voor iedereen dus ook even moeilijk. Dit was een nieuw concept wat ik nog niet gezien had en werd er erg enthousiast van. In de kamer kon je de andere teams time outs geven. Dit betekende dat alle lampen uit gingen en ze geen codes konden invoeren op het scherm. Wat er een leuke draai aangaf is dat je kon zien hoe ver iedereen was dus erg strategisch time outs kon geven. In totaal kreeg je twee time outs, anders waren de lampen natuurlijk de hele tijd uit. Bij deze room kon je zelf hints aanvragen via een scherm, dit ging dan wel van het aantal punten af dat je in het begin gekregen had. Daardoor wilde je dus eigenlijk geen hints ‘kopen’. Ik vond dit een leuke room en het was zeker een succes. We waren met onze groep 2de geworden.

Als laatste wil ik het hebben over een Escape room die ik onlangs nog gedaan heb. Deze was in Uden. Binnenkort gaan ze uitbreiden naar 9 kamers en worden hierdoor de grootste Escape Room van Nederland. Best wel het proberen waard dus. Wij hadden gekozen voor de Da Vinci kamer omdat ik alles van Da Vinci erg interessant vind. Deze kamer was een stuk moeilijker dan de andere twee kamers en in totaal hebben we maar twee hints gehad. Deze hints kwamen ook pas als we het echt bijna opgaven, dus dat was erg fijn. Het was een complexe kamer met veel verschillende onderdelen. Dit vind ik de beste kamer van de drie. Wij hadden hem gehaald in 56 minuten.

Ben jij nou zelf nieuwsgierig geworden naar een escape room? De Escape Room in Uden heeft een leuke actie. In plaats van ouderwets gourmetten, een escape room doen tijdens de feestdagen!  Klik hier voor meer informatie. Heb jij wel eens een escape room gedaan? Wat was jou ervaring?

55 Replies to “Escape rooms, voor als je geen zin hebt in gourmetten tijdens de feestdagen

 1. Hahahaha, vind je titel wel echt briljant en super grappig dat je als ultieme vervanging voor gourmetten een escape room noemt. Ik ben nog nooit naar een escape room geweest, maar het staat wel op mijn lijstje!

 2. Lijkt me zo gaaf om een keer te doen en inderdaad beter dan gourmetten . Ik heb het nog nooit gedaan, maar wil het wel heel graag. Leuk om te doen als ik jarig ben!

  1. Snap ik wel. Ze houden er wel rekening mee en je kan elk moment uit de kamer want je wordt niet echt opgesloten. Maar misschien wel zonde van je geld dan :/

 3. Het zou volgens mij een hele dolle boel worden! Ik vind dat de feestdagen gaan om gezellige dingen doen met elkaar en daar zou een escaperoom toch prima bij passen. Maar dan wel daarna nog even gourmetten. Daar houd ik van 😀

 4. Ik wil zo graag nog eens een echte escape room doen. We doen met vrienden wel eens het bordspel en dat is ook super spannend. Een escape room in je eigen kamer! Ik dacht dat het bordspel super suf zo zijn, maar niets was minder waar. Een echte escape room staat dus zeker nog op mijn lijstje!

 5. Ik deed eens een escape room voor een vrijgezellen van een vriendin! Leuk om eens te doen, maar ik vond hem eigenlijk net te moeilijk/slordig in elkaar. Bepaalde info moest je van metertjes aflezen, maar dit was totaal niet nauwkeurig als je het juiste antwoord zag.

 6. Ik heb het 1 keer met mijn collega’s gedaan en vond het wel geinig. Daarentegen is het niet zo mijn ding. Ik kom er vaak wel uit, maar de tijdstress, het in een kleine ruimte zitten vond ik toch wel een dingetje. Maar ach gewoon nog een keertje proberen.

 7. Een escape room is echt iets voor mij. Ik ben dol op dit soort spelletjes. Echter moet ik bekennen dat ik er nog nooit een gedaan hebt…. Waar is die tweede escape room die je noemt? Het lijkt me tof als je ook tegen elkaar kunt spelen.

 8. De tittel van het artikel is helemaal tof! Ik ben nog nooit in een escape room geweest maar die van Las vegas ( as groot fan van deze stad) lijkt me erg leuk, al was het voor jullie jammer van al dei tips!

 9. Ik ben waarschijnlijk de enige in NL die nog nooit een Escape Room heeft gedaan. Op zich trekt het me ook niet zo, want stiekem lijkt het me best eng om ergens opgesloten te zitten en onder druk logisch na te moeten denken, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *