Eigenlijk is het nog niet eens echt winter, de 21ste pas. Maar als je nu naar buiten kijkt, zal je dit amper geloven. De afgelopen dagen was het dan eindelijk zo ver! Nederland werd verrast met een groot pak sneeuw, dat nog bleef liggen ook! Veel mensen vinden dit geweldig, maar er zijn genoeg mensen die een hekel hebben aan de winter. En laat ik nou net eens 7 geweldige tips hebben om de winter te overleven.

Tip 1. Uit met die winterjas

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar er zit wel wat logica achter. Als je op school bent en je krijgt het koud, doe je winterjas niet aan. Als je deze aandoet krijg je het wel weer warm, maar dit is maar voor korte duur. Als je weer naar buiten gaat, heeft de jas namelijk helemaal geen effect meer. Hierdoor heb je het veel kouder. Bereid je liever goed voor en doe een lekkere trui aan, zodat je het op school of op het werk niet koud hebt!

Tip 2. Wikkel je in je sjaal

Zelf heb ik een enorme groen met zwarte sjaal van de H&M. Eerst droeg ik deze altijd om mijn nek, zoals eigenlijk iedereen sjaals draagt. Maar ik heb iets ontdekt. Wat ik nu doe is mijn sjaal over mijn nek hangen, zodat aan alle twee de kanten de sjaal even lang is. Dan de stukken die gevouwen zijn helemaal uitvouwen en alle twee om mijn lichaam heen. Zo blijft je buik, rug en nek lekker warm!

Tip 3. Doe hoge schoenen aan

Gooi die Nike Roshe runs maar aan de kant, deze zijn zeker niet jou vriend deze winter. Koop een paar goede leren schoenen. Leer houdt je voeten lekker warm, wat erg belangrijk is. Ik heb namelijk gemerkt dat als ik koude voeten heb, ik het pas weer warm krijg als ik lekker warme sokken aan doe. Mijn favoriete schoenen voor de winter zijn daarom ook leren laarsjes. Wat hier extra leuk aan is, is dat je er fluffy sokken in aan kan. Zonder dat iemand het ziet! Zo houdt jij in de winter toch lekkere warmen voetjes.

Tip 4. Haal de slee uit de schuur

De ideale tip als je een vriend hebt. Wil je boodschappen doen bij de winkel om de hoek (of aan de andere kant van de stad) en durf je niet met de auto te gaan? Haal de slee uit de kast en zoek een sterke vriend die je wel naar de winkel wilt trekken. Zo hoef je niet bang te zijn dat je wegglijd met de auto en heb je ook een gezellige ‘wandeling’ samen.

Tip 5. Leer goede chocomelk maken

Iedereen houdt natuurlijk van warme chocolade melk. En dit is heerlijk met de koude winterdagen om lekker op te warmen. Zelf heb ik een speciaal chocolademelk recept voor de winter en deze ga ik nu met jullie delen!

Benodigdheden:

 • Kerstbeker
 • Slagroom
 • Melk
 • Chocolademelk poeder
 • Kaneelpoeder
 • Mini marshmallows (of spekjes)

Recept:

Pak een grote kerstbeker en giet hier melk in. Verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron. Lees daarna op de verpakking van de chocolademelk poeder hoeveel scheppen je in de warme melk moet doen. Daarna goed roeren en doe er een halve theelepel kaneelpoeder bij. Als je dit gedaan hebt kan je de spekjes gaan snijden, of je koopt gewoon mini marshmallows. Dan ben je wat sneller klaar. Deze doe je in de mok en dan doe je er slagroom overheen. Tada! Het lekkerste chocolademelk recept voor tijdens de koude wintermaanden.

Tip 6. Doe is een paar jumping jacks

Ik snap het wel, winter is stom omdat het altijd koud is. Zelfs met een dikke winterjas aan blijft het niet te doen en staan we te rillen van de kou. Maar ik heb hier de beste oplossing op gevonden! Doe is 20 jumping jacks voor dat je naar buiten gaat, of als je bijvoorbeeld op de bus aan het wachten bent. Wedden dat je het daar warm van krijgt!

Tip 7. Koop een waterdichte muts

Wat ik zelf het vervelendste vind aan de winter is de regen. Het regent veel en hierdoor krijg je het alleen maar kouder. Met een paraplu lopen werkt meestal ook niet omdat het hard waait. Vandaar mijn volgende tip. Koop een waterdichte muts. Deze kan je opdoen en gebruiken in plaats van een paraplu en je hebt het hierdoor ook nog eens lekker warm!

Bonus Tip! Doe oude sokken over je schoenen

Ik hoorde dit laatst van ons mam en vond dit eigenlijk te leuk om niet te delen. Vroeger deden ze altijd grote sokken over hun schoenen als ze s’avonds terug moesten van het werk en het gevroren had. Zo zorgde je voor een extra antisliplaag onder je schoenen en gleed je niet zo snel meer uit! Zelf heb ik dit niet geprobeerd, maar als ons mam het zegt moet het zeker waar zijn!

Wat zijn jou ultieme wintertips?

37 Replies to “7 tips om de winter te overleven + 1 bonus tip van ons mam!

 1. De meeste warmte verlies je via je hoofd, een muts is bij koud weer dus altijd een goed idee en lekker warm. Ik heb ook altijd een fleecedeken voor in huis. Heerlijk warm onder de deken. En veel voordeliger dan de verwarming opstoken !! En in de auto ligt ook altijd een fleecedeken . . . hoop dat ik deze nooit nodig heb.

 2. Ik drink s avonds lekker warme chocolademelk met mini marshmallows én slagroom natuurlijk. Heerlijk om op te warmen. En ik leg altijd een kruik in bed voor mijn koude voeten!

 3. grappig want me moeder roept ook altijd doe oude sokken over je schoenen, zij is gelukkig dus niet de enige die dat doet!
  nu loop ik een stuk geruster buiten naast haar als ze dat doet haha

 4. Die eerste tip herhaalt mijn vriend bijna dagelijks haha. Dus die zit er toch wel ingeprent. Mijn eigen tip is die van de sjaals. Ik heb zelf een hele brede gebreid en die gebruik ik ook als ik het wat kouder krijg op mijn rug op mijn werk ideaal.

 5. Zo maakten wij vroeger thuis ook altijd chocolademelk. Maar dan met cacaopoeder, een beetje koffie melk en en wat suiker. Dat papje goed doorroeren en er dan warme melk bij gieten.

 6. Haha, terwijl ik dit lees heb ik net een dikkere trui aangedaan. Als je langer stilzit wordt het inderdaad vanzelf koud. Wat ik zelf ook altijd doe is (als ik achter m’n laptop zit) ik af en toe even af en toe met m’n handen wapperen. Ik heb altijd 1 koude hand door m’n muis. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *