In de kerstvakantie ga ik voor de tweede keer in mijn leven naar Engeland, Londen om precies te zijn. Ik heb er super veel zin in en ben steeds opzoek naar nieuwe bezienswaardigheden. Omdat ik een ‘arm’ studentje ben kijk ik vooral naar budgetproof plaatsen. En wat blijkt nou? Londen zit vol met leuke budgetproof plekken en bezienswaardigheden. In deze post ga ik jullie laten zien waar ik vooral te vinden zal zijn.

BBC
Iedereen kent het kanaal BBC wel van de tv, maar wist je ook dat je gratis in het publiek kan zitten? BBC heeft voor sommige shows een groot publiek nodig en nodigt iedereen daarom uit om te komen kijken. Helaas kan het wel vol zitten dus moet je wel een kaartje reserveren. Dit kan via de BBC site. Je krijgt daarna een mail of je bent uitgeloot om te komen. Jammer genoeg zijn er niet echt leuke shows in de week dat ik ga, maar ik wilde het toch even melden omdat ik het wel heel gaaf vind. Als er nog leuke shows bij komen ga ik zeker proberen een kaartje te krijgen.

Musea
In Londen om omstreken zijn veel mooie grote museums. Er zijn verschillende natuurgerelateerde museums en hier ben ik erg enthousiast over. Het eerste museum waar ik zeker naar toe ga is het Natural History Museum. Dit is een natuurhistorisch museum en deze vind ik altijd erg interessant. De entree is gratis voor het grootste gedeelte van het museum, maar er zijn verschillende tentoonstellingen waar je wel voor moet betalen. Hier kan je plattegrond zien. Het volgende museum waar ik zeker naar toe wil is ook een soort natuurhistorisch museum. Dit is het Grant Museum of Zoology. Hier staan verschillende skeletten en super veel van die kasten met vlinders of andere insecten er in. Ook het entree van dit museum is gratis. Het volgende museum gaat meer over het menselijk lichaam maar ook over alles dat met mensen te maken heeft. Het heet de Wellcome Collection en ook hiervan is de toegang gratis. Het laatste museum waar ik graag heen wil is de National Gallery. Hier staan allemaal verschillende beroemde kunstwerken. Ook van bijvoorbeeld Leonardo Da Vinci. Hier ben ik echt fan van en vind het heel gaaf om zijn kunstwerken in het echt te zien. Ook hiervan is de toegang gratis! Bij al deze museums is het mogelijk om bij de entree een donatie te doen. Als je genoten hebt van de tentoonstellingen zou ik dit zeker doen op de uitweg. Zo steun je het museum.

Harry Potter
Als Harry Potter fan is Londen natuurlijk de beste plek om naar toe te gaan. Zeker deze grote giftshop is voor mij echt hemels. Hij zit op het King’s Cross Station, waar je ook het karretje in de muur hebt. Ideale foto moment dus! In de winkel is van alles te koop, van toverstokken tot truien.

SkyGarden
Deze mooie plek lijkt me ideaal om een luxe avondje te dineren. Je hebt uitzicht over heel Londen en de bar zelf is prachtig. Overal staan mooie planten en bomen. Let wel op, als je hier wilt dineren moet je een week van te voren boeken en als je alleen een drankje wilt doen moet je ook een tafel reserveren. Maar de entree is wel gratis. Iets wat je niet verwacht van een bar met dit uitzicht!

Gods Own Junkyard
Misschien niet iets voor iedereen maar ik hou er van. Deze ‘gallerie’ is enorm retro en dit is iets wat ik kan waarderen. Dit is werelds grootste neonsign collectie! De toegang is gratis en er langs zit een leuk tentje van dezelfde eigenaar met weer een geweldige naam. Namelijk The Rolling Scones. Heel stom, maar ik hou hier wel van. Let wel op, het café is alleen open tijdens de weekenden.

Comedy
Als er iets is waar ik ontzettend veel van hou is het stand-up comedy. Engeland zit natuurlijk enorm vol met comedy clubs en ik ben zeker van plan een show bij te wonen. Dit ga ik doen bij Angel Comedy Club. Deze club organiseert verschillende comedy avonden waarbij de entree gratis is. Het is wel wie het eerst komt wie het eerst maalt dus let op dat je er op tijd bij bent. Er zit ook een bar bij die eerder open is, hier kan je dus van te voren even een lekker drankje doen. Zo ben je op tijd bij de show en hoef je je niet te vervelen tijdens het wachten.

Dit zijn tot nu toe de, niet zo standaard plaatsen, waar ik graag heen wil tijdens mijn vakantie. Ik ga zeker nog meer plaatsen zoeken, zijn jullie misschien benieuwd naar meer van mijn bevindingen? Laat dit dan even weten. En laat het ook weten als je zelf een leuke, niet zo bekende plek hebt!

 

44 Replies to “Londen, welke niet zo bekende plekken ga ik bezoeken?

 1. Ik ben nog nooit in Londen geweest dus heb geen tips voor je 😀
  Ik vind je tips wel heel leuk, handig voor als ik er toch eens heenga, dan weet ik in ieder geval leuke budgetproof plekken te vinden

 2. Veel plezier! Ik ben twee jaar geleden voor het eerst in Londen geweest en wil heel graag nog een keertje als het níet koud is (ben zo’n koukleum dat ik dan van niets kan genieten!). Ben toen ook in het Natural History Museum geweest en bij Kings Cross. BBC lijkt me ook heel gaaf, al zijn er geen leuke shows!

 3. Wat leuk van de shows van BBC ! gaaf dat je uitgeloot bent. Ik heb ook de meeste bekende bezienswaardigheden inmiddels gezien, dus jouw lijstje komt goed van pas voor de volgende keer.

 4. Wat ontzettend tof dat die musea gratis zijn joh, dat wist ik helemaal niet! Zou dolgraag weer eens naar Londen gaan, is bijna alweer 20 jaar geleden dat ik daar voor het laatst was

 5. Londen is heel erg leuk! Wij waren er in april, we hadden geluk met het weer en bezochten ook allerlei leuke dingen. Een aantal musea, ook Covent Garden voor de straatartiesten, Hamleys voor het speelgoed en mijn lievelingswinkel Liberty’s. Veel plezier met je citytrip!

 6. Ik ben heel benieuwd hoe je het zult gaan hebben! Ik houd er ook van om wat minder bekende plekken te bezoeken. Of gewoon wat rond te dwalen en maar te zien waar ik beland, bekende plek of niet.
  Blijft het lekker een verrassing! 🙂

 7. Dit vind ik echt wel een leuke post om te lezen! Sommige dingen gaan zeker ook op mijn ‘to do lijstje’ voor als ik eens naar London ga, k zou net zeker een comedy show gaan doen (love their humor!)

  Ilona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *